Шефът на жандармерията предупреди бившите си колеги

Ден след като бе възстановен на работа след временното му отстраняване, шефът на жандармерията главен комисар Живко Живков предупреди колегите си, подали сигнал за злоупотреби срещу него, “да не плюят там, откъдето са пили вода”. 

Министърът на вътрешните работи отстрани Живков миналата седмица във връзка със сигнали от някогашни служители на жандармерията за шуробаджанашки назначения и нерегламентирана охрана на Пловдивския панаир. Инспекторатът на МВР събра около 500 страници по случая, които бяха  предадени на военна прокуратура. От държавното обвинение обаче обявиха в сряда, че няма данни за извършено престъпление от страна на Живков.

Министър Петков бе принуден да го възстанови на работа, но му наложи трудно обяснимо административно наказание, което шефът на жандармерията  отказва да го коментира.

В четвъртък Живков благодари за бързите действия на прокурорите, “запазили честта на един бивш военен”, а тяхното заключение, че няма данни за престъпление, той коментира с думите:” Когато фактите говорят, и боговете мълчат”.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?