Шефката на АДФИ твърди, че е уволнена, защото извадила злоупотребите по проекта "Белене"

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира, че директорът на Агенцията за държавна финансова инспекция Теменужка Петкова е уволнена от правителството "Орешарски" заради скандалните разкрития за АЕЦ "Белене" и електроразпределителните дружества.

"Госпожата, която аз само веднъж като премиер съм я виждал, са я изнудвали да бъде уволнена дисциплинарно, ако не се съгласи. Защо – защото тя разкри далаверите по "Белене", по "Хохегер" и забележете – по електроразпределителните дружества", заяви бившият премиер в четвъртък, когато изрази крайното си недоволство от новото управление и обяви, че ГЕРБ ще бойкотира парламента.

"Да сте чули нещо да се говори по тази тема 10 дни, освен за Цветанов, за ДАНС, за манс, за "Отряд 28"?", възмути се Бойко Борисов.

Самата Теменужка Петкова коментира своето уволнение така: "Основната причина всъщност е разкритията за "Белене". Това е една много голяма истина, която звучи много страшно, но е истина, за тяхно съжаление".

На 5 юни, след първото правителствено заседание, бе съобщено, че министърът на финансите Петър Чобанов е освободил по взаимно съгласие Теменужка Петкова и на нейно място е назначена Гинка Драганинска.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?