Шефката на Кооперативна банка в Разград заловена с подкуп

Директорката на клона на Централна кооперативна банка в Разград Бирджан Сали е задържана с подкуп. Тя остава в ареста за следващите 48 часа, съобщи БТА.

Днес адвокатите на задържаната вчера банкерка поискаха от съда Сали да бъде освободена срещу парична гаранция. Магистратите отказаха да уважат претенциите на защитата с обяснението, че съществува реална опасност оставена на свобода банковата директорка да подтикне важни свидетели към лъжесвидетелство.

Бирджан Сали бе заловена вчера по обяд с 1000 лв. белязани банкноти в разградския ресторант "Рицарите". Шефката на ЦКБ в Разград е взела подкупа от собственика на исперихската фирма "Дива"ООД Веселин Димитров. Бизнесменът кандидатствал за така наречения царски кредит и банковата директорка му поискала комисионна за услугата, стана ясно днес.

Сигналът, подаден в полицията от Димитров, не е единственото оплакване, постъпило в РДВР срещу Бирджан Сали. В икономическа полиция разполагали със серия сигнали, които подсказват, че банкерката взема комисионни. Спецслужбите са направили обиск в кабинета ѝ още на 7 юли, призна днес окръжният прокурор Антония Донева, която представлява държавното обвинение в делото срещу банковата директорка.

Бирджан Сали пое ръководството на ЦКБ в Разград през ноември 2000 г. Преди назначението ѝ тя оглавяваше разградския клон на Първа източна международна банка.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?