Шефката на програмите на английски на ББС идва в София за Mtel Media Masters 2017

Мери Хокадей ще говори за "Петата власт" на официалното връчване на журналистическите награди

Шефката на програмите на английски на ББС идва в София за Mtel Media Masters 2017

Шефката на ББС Уърлд Сървиз (BBC World Service English) Мери Хокадей, която отговаря за подбора и създаването на аудио съдържание, предназначено за англоговореща аудитория на медийната група, ще е специалният гост на церемонията по връчването на журналистическите награди Mtel Media Masters 2017, съобщиха от телекома във вторник.

Тази година церемонията в София ще се проведе на 8 ноември, а основната тема на събитието ще бъде "Петата власт”. Мери Хокадей ще говори за силата, която обединява в едно влиянието на медиите, хората и големите компании, като източници на информация, които формират обществено мнение и променят нагласи.

Мери Хокадей работи в ББС от 1986 г. В началото на 1990-те е кореспондент на медията и на "Индипендънт" (The Independent) в Прага, отразявайки посткомунистическите процеси в Чешката република. Между 2001 и 2006 г. вече е редактор на BBC World Service News and Current Affairs, проследявайки събитията, свързани с 11 септември, Афганистан и инвазията в Ирак. Под нейно ръководство отделът ѝ е отличен със наградата Sony Gold за отразяването на събитията около атентата в Световния търговки център през 2001 г.

През 2006 г. Мери Хокадей става заместник ръководител на BBC Radio News, където работи с екипите на Today, The World at One и Radio 5live. Впоследствие тя застава начело на BBC Newsroom, отговаряйки за централните радио емисии на BBC News, BBC News Channel, BBC Radio Newsroom, както и за новинарския уебсайт BBC News. От 2014 г. насам Мери Хокадей оглавява BBC World Service English. Мери Хокадей също така е автор на биографията на Милена Йесенска, чешки журналист и муза на Франц Кафка.

В тазгодишното издание на журналистическия конкурс Mtel Media Masters се включиха авторите на над 130 отделни материала, от които ще бъдат обявени и победителите в трите категории на надпреварата. По традиция се включиха представители на електронни, печатни и интернет медии, както и журналисти на свободна практика. Най-доброто от тяхната работа през годината ще бъде оценено от независимо жури, което класира постъпилите материали по следните пет критерия: релевантност към темите на конкурса, информативност, обективност, аналитичност, творчески подход и стил.

Професионални партньори и организатори на седмото издание на Mtel Media Masters отново са Центърът за развитие на медиите и фондация "Медийна демокрация”.

Споделяне

Още от Общество

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?