Шефката на “Софийска вода” пое и клона на “Веолия” в Армения

Шефката на “Софийска вода” пое и клона на “Веолия” в Армения

Мариана Итева, директор на “Веолия вода България“, която държи водната концесия на София и която е регионален директор бизнес развитие за Балканите, става първата жена, която ще оглави Съвета на директорите на ВиК-дружеството в Ереван, Армения, съобщиха от компанията.

“Веолия Джур“ (Veolia Djur) става част от групата на “Веолия вода“ в края на 2005 г. и обслужва население от 1.2 милиона на територията на арменската столица, заедно с 32 малки населени места около Ереван. Годишният оборот на "Веолия Джур“ е над 22 млн. евро.

Мариана Итева е единствената жена и първата българка, назначена на толкова висока позиция в йерархията на “Веолия вода".

В професионалната си биография Мариана Итева има над десетгодишен опит в британския ВиК-сектор - Англия и Уелс, както и ВиК-сектора в Русия и страните от Централна и Източна Европа.

Тя притежава магистърска степен от СУ "Климент Охридски", а също така MBA диплома със специализация "Международно бизнес развитие" от Aston University в Бирмингам, Великобритания.

Споделяне

Още от Бизнес