Шефката на унгарските данъчни призна, че й е забранено да посещава САЩ

Шефката на данъчната администрация в Унгария признава в публикувано в сряда интервю, че е в списъка на шестте служители на админстирацията, на които наскоро бе наложена забрана да посещават САЩ заради корупция, предадоха АП и Ройтерс.

Пред вестник "Модяр немзет" Илдико Вида заявява, че не е извършила нищо нередно. По думите ѝ премиерът Виктор Орбан знае за включването ѝ в "черния списък" на Вашингтон, но тя няма намерение да подава оставка.

Тя декларира, че е готова да бъде разследвана, за да бъде изчистено името ѝ и че "не е била и не е част от каквато и да било корупция". Вида отказва да огласи имената на другите петима правителствени служители с мотива, че те не са важни, а важно било това, че правителството знае за случая.

Миналия месец американското посолство в Будапеща съобщи, че шестима унгарски държавни служители са били лишени от правото на достъп до територията на САЩ, но не посочи имената на санкционираните. Унгарската страна заяви, че не планира разследване по случая и поиска САЩ да предоставят доказателства за обвиненията си и да разкрият имената на шестимата.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят