Шефове на Ловно-рибарското сдружение хванати да бракониерстват

Шестнадесет бракониери, сред които членове и шефове на регионални структури на Ловно-рибарското сдружение, са били заловени на 21 януари да стрелят по дивеч без разрешителни в  ловно-стопански район „Рупча”, предоставен за стопанисване на Ловно-рибарско сдружение „Сунгурларе”. Това съобщиха в четвъртък от Министерството на земеделието и горите.

Незаконните ловци се придвижвали с джип „Крайслер” и „УАЗ 2206” и са били хванати от лесничеи от Карнобат и полицаи от Сунгурларе при отстрел на дива свиня и сръндак. Всички бракониери са членове на Ловно-рибарските сдружения „Сокол”, Айтос, и „Сунгурларе”, което стопанисва терена. Единия от бракониерите – Атанас Атанасов, дори е в управата на ЛРС „Сокол”, а друг - Атанас Ошавков, е в Надзора на ЛРС „Сунгурларе”.

На заловените са съставени актове за лов без разрешително и извън сезон, конфискувано е оръжието им и е образувано полицейско дознание. След неговото приключване ще бъдат издадени и наказателните постановления за нанесените щети от бракониерите, допълниха от агроведомството.

За извършеното деяние началникът на Национално управление по горите инж. Илия Симеонов писмено е уведомил председателя на Националното ловно-рибарско сдружение – СЛРБ, доц. Христо Михайлов. Очаква се бракониерите да бъдат лишени от членство в ловните сдружения за период от 1 до 3 години.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?