Шефовете на футболните съдии бяха разпитани след акцията на ГДБОП

Шефовете на футболните съдии бяха разпитани след акцията на ГДБОП

Цялата съдийска комисия на Българския футболен съюз е била разпитана в полицията след акцията на антимафиотите във вторник.Това съобщи председателеят на комисия Йордан Сталев, цитиран от dsport.bg. Той поясни, че всички са били “поканени на разговор, преминал като разпит“.

Преди ден антимафиотите (ГДБОП) проведоха акция в БФС, която последва изявлението на премиера Бойко Борисов, че иска оставката на шефа на футболния съюз Борислав Михайлов. Конфискувани са били компютри и документация.

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова обясни, че акцията e била заради съмнения за корупция във футбола, но остана впечатление, че единствената цел е да се принуди Михайлов да подаде оставка. По-късно през деня футболният бос поддаде на натиска и обяви, че ще напусне постта след 15 години начело на БФС.

Шефът на съдийската комисия Йордан Сталев обясни, че не се е притеснил особено от действията на ГДБОП.

"Всичко (разпитът) мина нормално и няма от какво да се притеснявам, но не желая да коментирам темата на разпита", казва Сталев пред колегите. И други негови колеги от БФС са привикани в полицията, но Сталев не каза кои са тези хора.

Споделяне

Още по темата

Още от България