Шефовете в държавната енергетика искат нов мандат

Конкурсите за ключовите постове в дружествата в сектора продължават

Шефовете в държавната енергетика искат нов мандат

Повечето от действащите шефове в държавната енергетика искат да получат нов мандат в управата на ключовите дружества в сектора, става ясно от съобщение за хода на конкурсната процедура за висшите постове, публикувано на сайта на "Българския енергиен холдинг" (БЕХ).

Самият БЕХ, който е "шапка" на дружествата, също обяви конкурс за борда на директорите си. В надпреварата участват седмина кандидати.

Поста си като изпълнителен директор на АЕЦ "Козлодуй" иска да запази Наско Михов. В списъка на допуснатите кандидати са съвета на директорите на атомната електроцентрала са също Данаил Парталозов, Владимир Уручев и Александър Николов.

Сегашните шефове на "Булгаргаз" Николай Павлов и Илиян Дуков са сред тримата допуснати в следващата фаза на конкурса за членове на съвета на директорите. Третата кандидатура е на Николай Дончев.

Единственият недопуснат кандидат е бившият шеф на БЕХ Петьо Иванов, който бе уличен в конфликт на интереси от антикорупционната комисия.

В "Булгартрансгаз" обявеният конкурс е за надзорния съвет, където допуснатите кандидати са Снежана Йовкова – Маркова, Николай Стефанов и Стефан Илиев.

За надзора на "Електроенергийния системен оператор" (ЕСО) е отхвърлен досегашният му член Петър Петров, но е допуснат другият действащ представител на държавата Пламен Радонов. Надпреварата продължават още Евден Николов, Иван Йотов, Лъчезар Димитров и Георги Наков.

Наков обаче е допуснат да продължи надпреварата за съвета на директорите на НЕК. Другите трима допуснати кандидати са сегашните шефове Момчил Ванов, Христо Георгиев и Иван Йончев.

Тримата действащи шефове на "Мини Марица - Изток" също продължават напред в конкурса. Това са Николай Диков, Андон Андонов и Георги Коев. Допуснати са и още двама кандидати – Петър Петров и Стойко Башалов.

Изпълнителният директор на ТЕЦ "Марица Изток 2" също се е кандидатирал в конкурса за представители на държавата в съвета на директорите на дружеството.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес