Шест коли бяха подпалени през нощта в страната

Автомобили яха подпалени в нощта срещу неделя в Казанлък, Стара Загора, Чирпан, Варна и Бургас, съобщи БГНЕС.

Два автомобила изгоряха в Казанлък в източен квартал пред блок, който се намира на около 150 м от пожарната служба. Дошлите минути след сигнала пожарникари са успели да спасят втория автомобил "Пежо", чиято задна дясна част само леко обгоряла, докато на първия автомобил БМВ, от който е тръгнал огънят, е изгорял напълно двигателния отсек, двете предни гуми и цялата лява част. Пожарът се прехвърлил от БМВ-то на "Пежото", бил е умишлен и целта му очевидно е била БМВ-то.

 

В чирпанското село Свобода пък пламнал микробус "Форд Транзит", с пловдивска регистрация. Огънят е потушен от ползвателя на автомобила и негови роднини. Причините за инцидента, както и стойността на нанесените щети са в процес на изясняване от служители на Районно управление "Полиция" - Чирпан.

 

В Стара Загора е горял лек автомобил "Лексус Ин 200", паркиран до магазин "Лидл" на улица "Иван Вазов". Установено е, че лекият автомобил е ползван от 21-годишна местна жителка.

 

"Ауди" изгоря напълно в центъра на Варна въпреки че пожарната се отзовала за 6-7 минути след подаването на сигнала. С леки материални щети е и автомобил, паркирал близо до изгорялата кола.

 

В Бургас пък горя "Мерцедес". Цялата му предна част е била унищожена от пламъците. Мерцедесът е бил паркиран пред жилищен блок в Бургас и е собственост на 32-годишен мъж.

 

За 3 месеца в страната изгоряха близо 50 автомобила, а в София над 60.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?