Шест месеца без никакви действия по разследването срещу Дамбовците

Повече от шест месеца срещу братята Пламен и Йордан Стоянови – Дамбовците не са извършвани никакви процесуално-следствени действия с тяхно участие и не са събирани активно нови доказателства в подкрепа на обвиненията срещу тях. Поради тази причина Софийският градски съд вдигна забраната срещу двамата да напускат страната.

Дамбовците бяха арестувани при акцията "Октопод". Защитниците им твърдят в молбите си до съда, че няма каквато и да било опасност братята да се укрият в чужбина.

Освен продължаващото твърде дълго наказателно производство без никакви действия съдът отбелязва още, че и от разпитите на няколко свидетели не може да се обоснове каквото и да било подозрение срещу двамата обвиняеми.

Според съдия Иван Коев в постановлението на прокуратурата, с което на братята им бе забранено да пътуват в чужбина, липсват смислени конкретни доводи, изградени върху основата на налични по делото доказателства, че без наложената забрана съществува опасност двамата да се укрият.

От първоначално задържаните седем човека в операция "Октопод" в ареста трайно пребивават само двама. Това са посоченият за шеф на организираната престъпна група Алексей Петров и Марчело Джотолов.

Двамата братя бяха причислени към групата с обвинения, че са източвали "Кремиковци". След като съдът ги освободи, МВР предприе серия от обиски в техните офиси, които не доведоха до нищо съществено.
Споделяне

Още по темата

Още от България