Шест социологически агенции ще следят изборния резултат в национален ефир

Българското национално радио ще ползва данните на НЦИОМ за класирането на кандидат-президентските двойки на 22 октомври, съобщиха във вторник от БТА. Социологическите агенции “Алфа рисърч” и “Сова Харис” ще информират избирателите за предварителното класиране по Българската национална телевизия (БНТ). Дарик радио и телевизия бТВ ще се ползват данните на агенциите “Скала” и “Галъп”, а “Нова телевизия” ще ползва резултатите на МБМД.

Програма “Хоризонт” започва да следи изборния ден още в 6.00 часа с преки включвания на кореспонденти в цялата страна. Екипи на Дарик радио също ще започват рано сутринта да предават информация за хода на изборите от родните места на кандидат-президентите.

Специализирани предавания за изборите ще излъчва от сутринта и бТВ. От 8.00 часа сутринта “Нова телевизия” ще излъчва на всеки два часа новинарски емисии за хода на изборния ден. От “Нова телевизия” съобщиха, че ще имат пряка връзка с изборните секции в Турция.

Програма "Хоризонт" разположи специално студио в ЦИК. Националните телевизии и радиостанциите ще предават пряко пресконференциите на кандидатите за президент и вицепрезидент.

Споделяне

Още от Избори 2006