Шест жертви и 200 ранени при дерайлирал влак във Филаделфия

Шест жертви и 200 ранени при дерайлирал влак във Филаделфия

Шест души загинаха при излизането на пътнически влак от релсите във Филаделфия, около 200 от пасажерите са получили различни наранявания, а спасителите продължават да претърсват отломките от обърналата се композиция от локомотив и седем вагона, предадоха световните агенции в сряда. Възможна е промяна в данните за потърпевшите от тежкия инцидент, чиито причини вече се разследват.

Влакът е пътувал от Вашингтон за Ню Йорк, когато дерайлирал около 22 часа местно време. първоначално се съобщаваше, че в него е имало 238 пасажери и петима души бригада на локомотива. Възможно е обаче пътниците да са били повече.

Един от вагоните е с колелата нагоре, други три са "полегнали" настрани, навсякъде има куфари и друг разлетял се при удара багаж.

Болниците в региона на Филаделфия съобщиха, че през тях са минали над 200 пътници на влака, чиито рани са били обработени. Някои от ранените са в тежко състояние.

Вече са открити черните кутии на машината, предстои техният анализ, но резултати се очакват между 24 и 48 часа. В разследването ще бъдат включени и представители на железопътната компания превозвач "Амтрак".

На мястото на инцидента следователи проверяват състоянието на железния път, на сигнализацията, както и техническото състояние на локомотива и композицията.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?