Шестчленно семейство застреляно в САЩ

Няколко трагедии потресоха САЩ около коледните празници и помрачиха традиционното ведро настроение в страната по това време на годината.

Шестчленно семейство беше намерено убито в сряда в дома му в градчето Карнейшън, на около 34 км източно от град Сиатъл, предадоха световните агенции.

Застреляните са момченце на 3 години, момиченце на 6 години и две двойки на около 30 и 50 години - три поколения от едно семейство. Телата им били открити в отдалечено имение в града.

Убийството вероятно е станало още на Бъдни вечер. Полицията била известена за престъплението от колега на една от жертвите, която не се явила на работното си място. Полицаите открили първо три трупа в къщата. На останалите убити се натъкнали след претърсването на имението.

Полицията е задържала мъж и жена, заподозрени, че са извършили престъплението.

На връх Коледа пък в зоопарка в Сан Франциско сибирска тигрица с името Татяна прескочи загражденията на клетката си и уби един посетител и рани други двама, преди да бъде застреляна от охраната.

Полицията в Сан Франциско започна разследване дали животното наистина само е прескочило оградата или някой му е помогнал, като го е пуснал.

Докато не се потвърди хипотезата, че тигрицата сама е избягала от клетката, зоопаркът в Сан Франциско ще бъде смятан за място на извършено престъпление, уточниха от полицията в града.

Един от директорите на зоопарка Робърт Дженкинс е заявил пред пресата, че на теория не е възможно животното само да е прескочило огражденията на клетката си.

Тигрицата, която била известна с аргесивния си нрав, е обитавала клетка, отделена от зрителите с петметров ров, дълбок 6 метра, както и от желязна решетка с височина 6 метра.

По същото време още една трагедия разтърси страната. Две кучета от породата питбул разкъсаха жена на улица в градчето Барстоу, окръг Сан Бернардино, щата Калифорния. Предполага се, че едно от кучетата, убили 45-годишната жена, е било на неин съсед. Животните са били застреляни.

Споделяне

Още от Свят

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?