Шестима арестувани след "грандиозно сбиване" на българи и мароканци

За грандиозно сбиване между българи и мароканци в центъра на Розолини, близо до Сиракуза и информира в. "Сицилия", цитиран от БТА. Инцидентът е станал в нощта срещу неделя.

Две бяха групировките, които влязоха в ръкопашен бой - мароканци и българи. Ударите бяха без ограничения. Това беше всеобщо меле с крясъци и псувни на майчините езици.

Резултатът бе хаос в центъра на Розолини и много работа за карабинерите от местния участък, притекли се масово да прекъснат грандиозното сбиване и да успокоят духовете на този гръмогласен въртоп от разбеснели се люде, които не принадлежат към европейската общност, а мнозина бяха в състояние на очевидно алкохолно опиянение, описва сцената всекидневникът.

Освен контузиите някои от участниците в боя са получили прободни и порезни наранявания. Според очевидци сред мелето е святкал голям нож, който карабинерите намерили подхвърлен край пътя. На пострадалите най-напред е била оказана медицинска помощ в местната лечебница, след което се е пристъпило към установяване на самоличността. Някой от тях ще останат на лечение от три до десет дни.

Арестувани са били шест души, чиято националност не се съобщава. Не е ясен и точният брой на участниците в сбиването, тъй като при пристигането на карабинерите е имало масово бягство. Сега усилията са насочени към издирване на собственика на големия нож.

Освен предявеното обвинение в сбиване, което се преследва от наказателния кодекс, шестимата арестувани са заплашени и със санкции от страна на имиграционните власти.

Още от България