Шестима български граждани заловени с хероин на турската граница

Турските служби за борба срещу наркотрафика са заловили пратка от 45 кг хероин на граничния пункт Дерекьой-Малко Търново при опит да бъде изнесен от Турция в България, а оттам – за Холандия. Арестувани са шестима български граждани от турски произход, съобщава БТА в четвъртък.

От пресслужбата на истанбулската дирекция по сигурността съобщиха,че наркотикът е бил разкрит в резултат на двумесечно проследяване на групата, в която били включени Мехмед Алиев М.., Салим Сюлейманов С., Росен Димитров Й.,Кенан Вежди И., Юсуф Ферхад М. и Ереджеб Хюсен Р.,български граждани от турски произход, някои от които с двойно гражданство.

Турските наркополицаи засекли групата при влизането ѝ в Турция през иранската граница. Групата пътувала с микробус с българска регистрация. След това полицаите проследили микробуса до граничния пунктДерекьой край Малко Търново, откъдето трябвало да влязат в България.

На границата била предприета щателна проверка на микробуса, който бил натоварен с каси с плодове. Специално обучено кучe открило дрогата. Хероинът с тегло 45 кг и 25 грама бил разпределен в 48 пакета и бил укрит в специални тайници.

Българските граждани признали при разпита в следствието,че докарали хероина от Иран в Турция и че след това през България възнамерявали да го транспортират до Холандия. Задържаните са предадени на съда, който постановил задържането им в затвора.

Споделяне

Още от Балкани

Одобрявате ли новия правителствен план за справяне с Covid?