Шестима джихадистки лидери убити при въздушно нападение на сирийската армия

Най-малко шестима ръководители на джихадистката групировка "Ислямска държава" (ИД) са били убити при целенасочено нападение на сирийските военновъздушни сили в източната част на страната, съобщи Сирийският център за наблюдение на човешките права (СЦНЧП), цитиран от Франс прес.

Ударите са част от кампанията на армията срещу цели на ИД, която тероризира Сирия и Ирак. В Ирак бойците на групировката са обект на американски въздушни атаки.

"Най-малко шестима религиозни и военни лидери на "Ислямска държава" бяха убити при нападение на самолети на режима срещу къща в град Му Хасан, в провинция Дейр аз Зур", посочи директорът на СЦНЧП Рами Абдел Рахман.

От 3 юли "Ислямска държава" контролира почти изцяло провинцията, в която има залежи на петрол, след като прогони бунтовническо движение, което се бори срещу режима на Башар Асад.

Според СЦНЧП къщата, в която са се събрали ръководните кадри на "Ислямска държава", принадлежи на бивш офицер от армията на име Сукр ал Ахмад, който се присъединил към бунтовническото движение, а след това положил клетва за вярност пред "Ислямска държава".

Радикалната групировка е екзекутирала вчера и днес повече от 250 сирийски войници, които държеше като пленници на три различни места в провинция Ракка, допълни Рами Абдел Рахман.

Споделяне

Още от Свят