Шестима играчи на „Черно море” са изгонени заради съмнения за уреден мач с „ЦСКА-София”

Шестима играчи на „Черно море” са изгонени заради съмнения за уреден мач с „ЦСКА-София”

Шестима играчи на „Черно море” са били извадени от състава на отбора заради съмнения, че са играли симулативно в мача с „ЦСКА-София” преди 20 дни, когато варненският отбор загуби с 1:3. Капитанът Георги Илиев, вратарят Георги Китанов, Иван Дюлгеров, Петър Витанов, Виктор Генев и Пламен Димов са показали съмнителни резултати на полиграф, на които са се подложили по искане на ръководството на „Черно море”, съобщи Спортал. Според треньора на клуба Илиян Илиев те направо са били освободени.

„Черно море” ще подаде сигнал до Българския футболен съюз, който е длъжен да провери твърденията.

Според неофициална информация полиграфът е бил проведен от служители на МВР. Как точно е станало това, не е ясно. Впоследствие шестимата изгонени са се подложили на ново изследване, но в частна фирма, което е дало противоположни резултати. В него е записано, че са отговорили искрено с „Не” на въпроса дали са изграли симулативно срещу „ЦСКА-София” и дали са получили пари, за да продадат мача.

От 21 години съм в "Черно море", 12 от тях са в мъжете, като в седем от тях съм капитан. Да се опетни по такъв начин моето име. Първоначално помислих, че е шега. После всичко премина в ярост и гняв. Много тежък момент за мен. Тук съм, за да кажа, че няма такова нещо. Това е една долна лъжа и всичките шестима души сме чисти”, заяви пред бТВ капитанът на „Черно море” Георги Илиев.

Варненският отбор излезе без шестимата си играчи в последния мач за сезона срещу „Лудогорец” в Разград в петък. „Черно море” изгуби с 1:4.

Моля? Ти сериозно ли ми задаваш тоя въпрос, бе, бТВ? А? Или вие сте поредната медия като тези - къде им пра`ят шпалирите?". Така спортният директор на „ЦСКА-София” Стойчо Стоилов отговори на въпрос на бТВ за евентуално уреден мач с „Черно море”.

В събота от клуба излязоха с декларация, в която заявиха, че не печелят мачове по този начин и целта е да отклони вниманието от загубата на „Черно море” в Разград.

Искаме отговорно и категорично да заявим, че клубът ни не използва подобни начини за печелене на срещите си. Обвиненията срещу нас са инсинуации, целящи да ни компрометират и същевременно да прикрият очевадната липса на феърплей при решаване на спора за титлата. Призоваваме обвиняващите ни да излязат официално, аргументирано и с конкретни факти да докажат "вината" ни. Не само да се шушумуши и разни писарушки да ни петнят името. Да се сезират и самосезират всякакви институции! Ние не се притесняваме, защото съвестта ни е чиста, но явно има хора, които треперят само при мисълта за нас и денонощно умуват каква интрига да сътворят. С времето - от жалка, по-жалка”, пише в нея.

Споделяне

Още от Спорт

Каква е оценката ви за проектокабинета на ИТН?