Шестима кандидати наддаваха в търговете за 4 дружества на БТ

Шест фирми участваха в търговете за четири дружества на Булгартабак холдинг, които се проведоха в сряда, съобщиха от пресцентъра на холдинга.

В процедурата с явно наддаване за Смолян БТ са участвали петима кандидат-купувачи. Това са "Гарант - Х" ЕООД, "Стройинвест" ЕООД, "АКБ Форес" АД, "Васим Комерс" ЕООД и "Никам Лайн" ООД. Най-висока цена е предложило "Никам Лайн" ООД - 210 000 лева за тютюневото дружество, чиито задължения възлизат на 1 941 000 лева.

За Харманли БТ е класиран единственият кандидат-купувач - "АКБ Форес" АД, който е потвърдил първоначалната цена от 50 хиляди лева. Задълженията на Харманли БТ са в размер на 2 626 000 лева.

За Сандански БТ кандидат е бил Leaf Tobacco Mihailides S.A., но не е потвърдена началната тръжна цена от 2 500 000 лева. Задълженията на Сандански БТ са в размер на 3 105 000 лева.

Не е имало кандидат-купувачи за Ямбол БТ. Задълженията на Ямбол БТ са 8 015 000 лева.

Резултатите от проведените търгове ще бъдат внесени за одобрение от надзорния и управителния съвет на холдинга, уточняват от Булгартабак.

С решение на Управителния съвет търговете за продажба на дяловете на холдинга в Дупница БТ, Дулово БТ и Исперих БТ са отложени за 20 януари 2005г. с цел привличане на по-голям брой участници и създаване на условия за по-добра конкуренция.

Споделяне

Още от Бизнес