Шестима нови посланици връчиха акредитиви на президента

Посланиците на Испания, Алжир, Виетнам, Оман, Саудитска Арабия и Египет връчиха акредитивните си писма на президента Георги Първанов.

Посланикът на Испания Хорхе Фуентес Монсонис-Вилялонга вече е представлявал държавата си в София в периода 1992-1997 г. Бил е първи секретар в Постоянното представителство на Испания към ООН в Женева, първи секретар в търговското представителство на страната си в Белград, първи секретар в постоянното представителство към ООН в Ню Йорк.

Посланикът на Алжир Ахмед Буташ има дипломатически опит начело на представителството на страната му в Сеул, бил е началник на отдел "САЩ" към дирекцията "Европа и Северна Америка" в МВнР.

Виетнамският представител Чан Ван Тин е бил заместник-генерален консул в Сан Франциско, както и генерален директор на изследователския отдел в Държавния комитет за виетнамците в чужбина към МВнР.

Посланикът на Оман в София Бадр бин Мохамед бин Захор ал-Хинаи е управлявал временно посолствата на Оман в Сеул и във Вашингтон. От ноември 2007 г. е назначен начело на дипломатическата мисия в Австрия.

Салех Мохамед ал-Гамди от Саудитска Арабия е бил 20 г. в кабинета на заместник-министъра на външните работи на страната си. Работил е в консулството на страната си в Карачи и посолството в Исламабад.

Посланикът на Египет Олфат Абдел Фатах Ахмед Фарах е била помощник на заместник-министъра по протоколните въпроси в МВнР. Работила е в посолството на Египет в Дъблин.

Споделяне

Още от България

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?