Шестима полицаи убити при взрив на кола бомба в центъра на Кайро

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Шестима египетски полицаи бяха убити и трима минувачи ранени при взрив на Улицата на пирамидите в центъра на Кайро, предадоха ДПА и ТАСС, позовавайки се на източници от силите за сигурност. Според столичен полицейски говорител, цитиран от ТАСС, извършен е терористичен акт, при който е била взривена натъпкана с експлозиви кола.

Полицаи веднага отцепиха района край джамията "Ас Салям", край която гръмна бомбата, поразила местен контролен полицейски пункт. По булеварда, където избухна взривът, често минават туристически автобуси към пирамидите в Гиза.

Според репортер на Асошиейтед прес на мястото на експлозията, атентаторите явно са се целили в два полицейски джипа, паркирани на улицата край контролния пункт. Един от джиповете е напълно унищожен, а другият е силно повреден. Край полицейския кордон са се събрали много хора.

Нито една от известните терористични групировки не е поела досега отговорност за атентата, който ще се окаже най-кръвопролитният в Египет след месец май. Тогава въоръжени откриха огън по микробус, превозващ полицаи в цивилно облекло, в предградие на Кайро и убиха 8 от тях. Екстремистката групировка "Ислямска държава", която има силна местна структура на Синайския полуостров, пое отговорност за нападението през май.

Споделяне
Още от Свят

Вярвате ли на приказката на Божков за Али Баба и подкупите към управляващите?