Шестима са спрягани за кандидат-шефове на “Пирогов”

Шест имена се спрягат като кандидати в конкурса за директорския пост на Института за спешна медицинска помощ “Пирогов”. Неофициално информации дават имената на две четворки от участници в процедурата, насрочена за 6 август, като данните за двама от претендентите се дублират. Това е единствената сигурна засега информация около мероприятието, което трябва да успокои окончателно духовете в здравното заведение, което след около месец протести извоюва повишение на заплатите и реформи, но остана в стачна готовност до избора на нов директор.

Според различни източници със сигурност на конкурса са се явили д-р Александър Червеняков и д-р Димитър Раденовски . Другите имена, които се споменават, са на доц. Владислав Христов, доц. Владислав Иванов, д-р Иван Поромански и д-р Атанас Андреев. 

Доц. Владислав Иванов е директор на ортопедичната клиника в Горна Баня. Доц. Александър Червеняков е ръководител на Първа хирургия, д-р Димитър Раденовски е бил член на борда на директорите на “Пирогов” при управлението на бившия директор доц. Спас Спасков, а доц. Владислав Христов изпълнява временно длъжността директор на “Пирогов”.

Очаква се новият директор да бъде излъчен до три дни от комисията за провеждане на конкурса.

Споделяне

Още от България