Шестима са спрягани за кандидат-шефове на “Пирогов”

Шест имена се спрягат като кандидати в конкурса за директорския пост на Института за спешна медицинска помощ “Пирогов”. Неофициално информации дават имената на две четворки от участници в процедурата, насрочена за 6 август, като данните за двама от претендентите се дублират. Това е единствената сигурна засега информация около мероприятието, което трябва да успокои окончателно духовете в здравното заведение, което след около месец протести извоюва повишение на заплатите и реформи, но остана в стачна готовност до избора на нов директор.

Според различни източници със сигурност на конкурса са се явили д-р Александър Червеняков и д-р Димитър Раденовски . Другите имена, които се споменават, са на доц. Владислав Христов, доц. Владислав Иванов, д-р Иван Поромански и д-р Атанас Андреев. 

Доц. Владислав Иванов е директор на ортопедичната клиника в Горна Баня. Доц. Александър Червеняков е ръководител на Първа хирургия, д-р Димитър Раденовски е бил член на борда на директорите на “Пирогов” при управлението на бившия директор доц. Спас Спасков, а доц. Владислав Христов изпълнява временно длъжността директор на “Пирогов”.

Очаква се новият директор да бъде излъчен до три дни от комисията за провеждане на конкурса.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?