Шестима убити при нападение в магазин в руския град Белгород

Шестима убити при нападение в магазин в руския град Белгород

Шестима души бяха убити в понеделник при нападение срещу магазин в центъра на руския град Белгород, на 700 км южно от Москва близо до границата с Украйна, определено от РИА Новости като "най-голямото масово убийство, извършено в последно време в Русия"

Мъж нахлул в магазин за ловни принадлежности и открил безразборна стрелба. Убити са трима продавачи и трима случайни минувачи на улицата – мъж и две непълнолетни момичета. Едното от тях - на 14 години  - починало на място, а другото починало по-късно в болницата.

Според Лента.ру нападателят най-вероятно е искал да ограби магазина. Установена е самоличността му. Той се казва Сергей Памазун. Четири пъти е осъждан за кражби и нападения срещу полицаи, като за последен път е излязъл от затвора през 2012 година.

Мъжът избягал с джип Бе Ем Ве. Недалеч от магазина обаче се сблъскал с друг преминаващ автомобил. Шофиралата този автомобил жена успяла да види и да запомни външността на убиеца, благодарение на което той е бил бързо идентифициран.

Памузан успял да потегли след сблъсъка, но явно не за дълго, тъй като после изоставеният от него джип бил намерен в една от съседните улици.

Според руските медии престъпникът в момента е блокиран и специален отряд се готви да щурмува укритието му.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят