Шестнайсет станаха жертвите на урагана в Москва и околностите й

Над 30 000 общински работници участват в операцията по ликвидиране на последствията от урагана, който връхлетя вчера Москва и околностите ѝ и отне живота на 16 души, предаде Асошиейтед прес. В операцията участват стотици единици специализирана техника.

Само в Москва жертвите на стихията са пет жени и шест мъже. Повечето от загиналите жени са млади, до 30 години. Загиналите мъже са на възраст между 20 и 65 години. Пет са жертвите на бурята в околностите на столицата.

При урагана пострадаха 168 души, от които 146 бяха хоспитализирани. От тях 108 души, сред които 22 деца, остават все още в болниците, предаде ТАСС.

Стихията повали 14 000 дървета, някои от които затиснаха хора и автомобили.

Бурният вятър с пориви до 30 метра в секунда отнесе автобусни спирки и покриви на над 200 къщи, прекъсна електропроводи и лиши от ток хиляди домакинства. Повредени бяха над 2000 автомобила. Пострадаха и множество сгради. Щетите от бедствието все още се оценяват, предаде АП.

Според Метеорологичната служба на Москва бурята е била най-силната регистрирана досега в руската столица.

Руският премиер Дмитрий Медведев и московският патриарх Кирил изказаха съболезнования на близките на загиналите в урагана.

Споделяне

Още от Свят