Шествието в подкрепа на Витоша се трансформира в събиране заради пожара

Протестното шествие "Туристи навред за горите" в София се отлага за 5 юли, четвъртък, заради бушуващия трети ден пожар на Витоша. За вторник от 18.30 часа остава насрочено събиране на граждани на Орлов мост. То е в знак на солидарност към доброволците и огнеборци, както и към днешните протести за Морската градина на Варна, за парк "Бедечка" в Стара Загора и Пловдив.

 

Шествието в четвъртък ще тръгне в 18.30 часа от Орловия мост, ще мине през езерото Ариана, бул. "Васил Левски", Министерството на физическото възпитание и спорта, ул. "Ген. Гурко", ул. "Раковски" и ще спре пред парламента. Протестът ще е законен, посочват организаторите

 

Сред тях са Свилен Овчаров от “Зелени адвокати”, Андрей Ралев от Сдружение за дивата природа “Балкани” и др. Те определят себе си като планинари, туристи, катерачи, скиори, бордисти, колоездачи, парапланеристи и всякакви любители на планината и гората.

 

“Да покажем на властта, че всички туристи и любители на планината не искат сеч, не искат монопол при ските, не искат лобистки подаръци за офшорната олигархия”, се казва в съобщението. Тридневните блокади на Орлов мост в защита на Витоша към момента постигнаха целта си, тъй като спорните поправки в Закона за горите, улесняващи ски строежите в планините, отпаднаха от текстовете, които ще се внесат за ново разглеждане в парламента.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Кой е най-добрият вариант след падането на кабинета "Петков"?