"Шипка"6 става дом на карикатурата от 16 февруари до 6 март

Съюзът на българските художници (СБХ) ще открие на 16 февруари 37-ата Национална изложба на карикатурата 2012, съобщиха от съюза.

Националната изложба "Карикатура" е ежегоден преглед на най-високите постижения на съвременните български художници, работещи в областта на различните жанрове на карикатурата. Организира се от секция "Карикатура" към Съюз на българските художници.

"Изложбата си поставя за цел да стимулира развитието на изкуството на карикатурата в България и да допринася за популяризиране творчеството на българските карикатуристи в страната и в чужбина", се казва в съобщението на СБХ.

Жури, назначено от УС на СБХ ще определи наградите на изложбата (при наредена експозиция непосредствено преди откриване на събитието). Към състава на журито се включват и представителите на организациите партньори.

Ще бъдат връчени следните награди: Награда на СБХ; Награда на секция "Карикатура" за цялостно творчество; Награда на Столичната община "Доньо Донев"; Награди на различни медии и партньори

Изложбата ще бъде открита в 18 ч. в Галерията на СБХ и ще продължи до 6 март.

Споделяне

Още от

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?