Шофьор "камикадзе" преби британец, направил му забележка за неправилно шофиране

Шофьор "камикадзе" преби британец, направил му забележка за неправилно шофиране

Видеоклип, запечатал поредната проява на агресия на пътя на светофар във Велико Търново, обиколи социалните мрежи в неделя.

Нагъл шофьор налетя на бой на британец с мотор, осмелил се да му направи забележка за неправилно изпреварване и шофиране с превишена скорост.

"Не успях да снимам целия бой, защото бях сама и ме беше страх... Но въпросният човек изложи всички движещи се по ул. "Магистрална" на опасност, движейки се с превишена скорост... Накрая човекът, който се осмели да му направи забележка, беше пребит от него", пише авторката на видеото Мария Йотова.

Тя е студентка, живееща от 5 г. в Италия. По думите ѝ, докато минавала през старата столица, джип правел тройни изпреварвания, засичал другите коли и се носел с много по-висока от допустимата скорост (главният път София-Варна все още минава през град Велико Търново, б.р.).Черният джип Инфинити FX 50 е с регистрация от София област - СО 8947 ВР.

"Този с джипа караше ужасно по "Магистрална", засече мен, една учебна кола и още много. Изпреварваше даже от вътрешната страна на платното и направи същото и с този човек с мотора (той се оказа англичанин). На светофара човекът от мотора слезе възмутен и започна да му вика... и тогава вече другият слезе от джипа и започна да го удря", разказа младата жена пред Нова телевизия в понеделник.

Тя сподели, че всички мъже от колите и служителите от близката бензиностанция са останали безучастни. Оказва се, че няма нито един подаден сигнал до 112 или по друг начин до органите на реда.

Мария Йотова твърди, че възрастният човек е съборен на земята и ритан от шофьора.

Полицията във Велико Търново се самосезира и установи самоличността на агресивния шофьор от видеото. Показания ще даде и Мария Йотова. В полицията обаче не е постъпила жалба от нападнатия мъж.

Според информация на ″Велико Търново утре″ 61-годишният британски гражданин, постоянно пребиваващ в България, с адрес в община Севлиево, и 33- годишният водач на лекия автомобил от гр. Правец нямат претенции един към друг. На двамата са съставени предупредителни протоколи. На водача на автомобила е съставен акт по Указа за борба с дребното хулиганство, който ще бъде внесен в съда за разглеждане.

Споделяне

Още от България