Шофьор на автобус бе уволнен, карал много пиян и без книжка

Шофьор на "Автобусни превози" - Стара Загора Руси Стоянов е уволнен дисциплинарно, защото е управлявал автобус с пътници по линията Стара Загора - Старозагорски минерални бани без книжка и с 2.32 промила алкохол в кръвта, съобщи БНР.

Инцидентът е станал в събота. Пътниците са забелязали, че шофьорът е неадекватен и са го принудили да спре превозното средство точно преди да предизвика катастрофа с неясен брой жертви. След това водачът решил да избяга и да се скрие в близката гора. Той бил намерен от полицията и закаран в изтрезвителя. Срещу него е образувано бързо полицейско производство.

От компанията съобщиха, че шофьорът (на 55 години) е уволнен дисциплинарно. Той е отишъл пиян на работа в събота, но успял да заобиколи задължителната проба за алкохол. Освен това успял да се смени с колеги и да кара втора, а не първа смяна, както е било по график.

В своя защита от автобусната фирма заявиха, че водачите не са длъжни да представят шофьорските си книжки всеки път, когато вземат пътния си лист при застъпване на смяна.

Няколко дни по-рано книжката на Руси Стоянов е била отнета от КАТ отново заради шофиране след употреба на алкохол.

Споделяне

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?