Шофьор рецидивист, убил с висока скорост пешеходец в Пазарджик, пуснат на свобода

Снимка бТВ

2 дни, след като прегази и уби човек  в Пазарджик, 27-годишен шофьор вече е на свобода. Синът на убития мъж се опасява, че убиецът на баща му може да  се укрие зад граница, съобщи бТВ в неделя.

Младият водач вече бил с отнета книжка заради шофиране под въздействие на наркотици. От прокуратурата снощи не са поискали задържането му за 72 часа.

В петък вечерта луксозен джип „Хамър“ буквално помита 70-годишен мъж, който пресича улица „Пловдивска“, недалеч от голям хипермаркет. Според очевидци, джипът се е движил с много висока скорост като на рали.  Автомобилът влачил тялото на пешеходеца около 100 метра.

 „С каква скорост трябва да кара човек, за да носи едър мъж над 100 метра. И да го пречупи отвсякъде, да е пребит, пречукан и натрошен. Нищо здраво няма. Даже не може ковчегът да бъде отворен“, разказва пред бТВ Еленко Лазаров, син на прегазения мъж.

От полицията уточниха, че безспорно в момента на удара джипът се е движил със скорост много по-висока от разрешената.

Веднага след фаталния инцидент, шофьорът е тестван с дрегер, който не открива наличието на алкохол.

27-годишният Иван Янакиев е добре познат на полицията. Той е санкциониран многократно за различни нарушения на пътя. Книжката му е била  отнета в началото на 2015 година заради шофиране под въздействие на наркотици.

 „Бил е задържан и съответно му е отнето свидетелството за правоуправление, както и временно спрян джипът от движение. И ето, че буквално месец, след като той е възстановил възможността си да управлява моторно превозно средство – прави тежка катастрофа“, коментира говорителят на Областната дирекция на полицията в Пазарджик  Мирослав Стоянов.

Първоначално шофьорът е задържан за 24 часа. Близките на прегазения мъж се опасяват, че той може да се укрие.

Оказва се, че Иван Янакиев е освободен от ареста в събота вечерта. Информацията беше потвърдена от пазарджишката окръжна прокуратура. Засега не са ясни точните мотиви.

Споделяне

Още от България

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?