Шофьорът, който би свой колега на магистрала Тракия, се предаде на полицията

В столичното Осмо районно управление на полицията се е предал и е задържан шофьорът, нападнал и бил друг водач на автомагистрала "Тракия", съобщи пресцентърът на МВР.

Инцидентът е станал около 14.00 ч. на 1 май. Журналистът от сайта "Дневник" Георги Пауновски карал колата си, в която се возели жена му и тригодишният им син, когато зад него със скорост 180 км/ч се приближил автомобил хонда. Пауновски не се е изнесъл веднага вдясно, тъй като в близост имало друг автомобил. Вбесен, шофьорът на хондата избутал Пауновски в аварийната лента и след като и двамата спрели, нападнал журналиста с юмруци и счупил страничното огледало на колата му.

Полицаите са установили, че хондата е собственост на частна фирма и е управлявана от служителя ѝ И. Д. на 39 г. от Плевен. Открит е и адресът на квартирата му в София. В четвъртък И. Д. се е явил полицията с адвокат и отказал да даде обяснения за инцидента.

По случая е образувано досъдебно производство за причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди и за унищожаването на чужда вещ.

И. Д. е регистриран в полицията за извършена от него кражба и е осъден за същото престъпление. Мъжът е задържан в за 24 часа. Материалите по случая ще бъдат докладвани на Софийската районна прокуратура.

Споделяне

Още от България