Шофьорът от Катуница на съд за умишлено убийство

Прокуратурата внесе в петък в Пловдивския окръжен съд обвинителния акт срещу Симеон Йосифов, който на 23 септември 2011 година прегази с микробуса си Ангел Петров в пловдивското село Катуница.

В обвинителния акт е записано, че при управление на своя микробус "Форд Транзит" Йосифов е нарушил правилата за движение по пътищата, като умишлено е причинил смъртта на Ангел Петров.

Ако държавното обвинение успее да докаже тезата си пред съда, Йосифов го очакват от 10 до 20 години затвор. Той в момента е в ареста.

На 23 септември 2011 г. 19-годишният Ангел Петров беше прегазен от микробус, за който се твърдеше, че е бил пълен с близки на Кирил Рашков. След инцидента последваха граждански конфликти в Катуница и протести в защита на жителите на селото в цялата страна. Рашков и някои от близките му също са в ареста с различни обвинения.

Пред съда Йосифов твърди, че не познава ромския бос Кирил Рашков и че в момента на катастрофата помислил, че е блъснал куче.

Освен него след безредиците на 23 септември обвинения получиха и Георги Йорданов и Спас Христов. Те са обвинени в опит за прегазване на двама полицаи и трима цивилни. Двамата обясниха пред магистратите, че са били нападнати от тълпата и затова форсирали колата срещу хората. Самият Кирил Рашков (Цар Киро) също се намира в следствения арест по обвинения в заплаха за убийство.

Споделяне

Още по темата

Още от България