Шофьори на линейки от Гоце Делчев се оплакаха, че не получават по 1000 лв. за работа на първа линия

Снимка: БГНЕС

Шофьори на линейки от спешната помощ в Гоце Делчев се оплакаха, че не са получили полагащите им се за работа на първа линия допълнителни 1000 лв. Пред Нова телевизия те разказаха, че обяснението било, че не са били в контакт с болни от коронавирус през последния месец. Бонусите са получени за последно през декември. За януари обаче допълнителни пари не са платени.

Шофьорите твърдят, че ежедневно са в контакт с лекари и други медицински лица, които имат досег със заразени. Те казват, че винаги са на първа линия. Освен тях, 1000 лв. не е получила и една от медицинските сестри в спешния център. Тя заяви, че няма обяснение за случилото се.

Малко след излъчването на репортажа от здравното ведомство обявиха, че минситърър Костадин Ангелов е назначил проверка по случая.

Освен това се проверява и сигнал, че в плевенската болница "Св. Пантелеймон" са отказали ваксина на хора без здравни осигуровки. От министерството припомнят, че имунизацията е безплатна и няма значение какъв е здравноосигурителният статус.

Споделяне

Още от Коронавирус

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?