Шофьори на такси приложението "Максим" са спрени от движение за 6 месеца

Шофьори на такси приложението "Максим" са спрени от движение за 6 месеца

На шофьори от такси приложението "Максим" са съставени актове, с които са били спрени от движение за шест месеца. Това става ясно от съобщение на Върховната административна прокуратура, която още преди година започна проверка по случая.

"Максим" са проверявани от данъчните, от агенция "Автомобилна администрация" (бившата ДАИ) и от полицията, пише в съобщението.

"В резултат на мерките на съвместните екипи са стартирани процедури по реализиране на административнонаказателна отговорност на отделни водачи на автомобили чрез съставяне на актове за установяване на административни нарушения и са предприети принудителни административни мерки, като със заповеди се спират от движение за срок от 6 месеца МПС, с което се извършва нарушението", пишат от прокуратурата.

Освен това е сезирана и Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) за евентуални нелоялни търговски практики от страна на фирмата "Такси Максим" ЕООД. На дружеството вероятно ще бъде наложена отделна глоба.

Миналата седмица шофьори от таксиметрови фирми протестираха пред парламента заради "Максим". Шефката на парламентарната комисия по финанси Менда Стоянова заяви, че проверката на КЗК по случая е на финалната права. Шофьорите твърдят, че това е нерегламентиран превоз и настояват държавата да вземе мерки срещу руското приложение, работещо по модела на "Юбер", което бе спряно преди години.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Колко време давате на новия парламент?