ШОК!!! Първо в „Преса“: "К*Р ЗА ПЕЕВСКИ“

"Бомба“, би възкликнала любимата онлайн трибуна на депутата издател и бизнесмен Делян Пеевски. Бомбата този път е със закъснител и е срещу самия Пеевски, при това в едно от подопечните му издания – закрития миналата година в. "Преса“. За Ureport е чест да я детонира.

"Преса“ беше услужлива медия към "силните на деня“ далеч преди последния си брой от 31 юли 2015 г. Единственото издание, врътнало чаршаф-интервю на Пеевски при двудневното му управление в ДАНС, което обаче не успя да го легитимира.

Затова трогателното финално декресчендо на главния му редактор Тошо Тошев ("Химиотерапия“) – за целувката на българските медии с "блатните сомове“ на бг величията, беше фалшименто. Четеш и плачеш, както коментира тогава журналистът Ясен Бориславов.

Истинският гвоздей на броя обаче са не колонките на „началството“, а една скромна дописка на спортната 34-та страница, озаглавена "Би Ти Ви се натиска за мачовете на ЦСКА“.

В нея на изпроводяк незнайни вестникари са закодирали едно по-непретенциозно и чистосърдечно послание към уважаемия издател и поколенията. Главните букви на първите 12 изречения образуват акроним и той гласи: "К*Р ЗА ПЕЕВСКИ“.

Експлозията е колкото вълнуваща, толкова и обезпокоителна. Защото протестът тук е по-завоалиран и от онзи в акростиха "Долу Тодор Живков“ във в. "Пулс“ от 1985 г. и от онази илюстрация на Борис Димовски към книжката „Люти чушки“ на Радой Ралин – прасето с опашка, имитираща подписа на Живков.

Деликатността на тази "бомба“ е по причина на тоталитаризма на #КОЙ, охранен с политическа и икономическа власт и облечен в медийна. Предвид концентрацията на "новия български медиен“ – и не само, пазар, у нас е все по-трудно да работиш за някой, различен от #КОЙ.

На въпросния разбира се му е през акронима какво мислим за него. Където му е и фактът, че вече е персона нон грата в Турция – нали в Русия не е.

Споделяне

Още по темата

Още от България