Шотландци станали заложници на охраната в български хотел

Шотландска туристка и тримата ѝ приятели били принудени да платят откуп на охраната в хотел в Слънчев бряг, пише британският таблоид "Сън".

Групата яки момчета се шегували и смеели, след като поискали от туристите да им платят за освобождаването си.

"Беше ужасно, те не искаха да ни пуснат", казва пред вестника шокираната 24-годишна шотландка Сали Маккейд, която била на двуседмична почивка с приятеля си Пол и още две приятелки в България. На четиримата било позволено да ползват помещения в съседен хотел, тъй като в техния не работели.

Когато се върнали в своя хотел "Явор палас" в 4 ч. сутринта в понеделник, те били задържани и обвинени в нарушение.

Сали разказва как гардовете им поискали по 100 лева на човек, за да ги освободят, а накрая "свалили" цената до 40 лв. Опитахме се да разберем какъв е проблемът, но един от тях ни се разкрещя да мълчим. После седнаха при рецепционистката на хотела ни и взеха да се смеят, да се шегуват и да ни сочат с пръст, разказва Сали.

Представителят на агенция "Фърст чойс" отказал да потърси друг хотел на гостите, докато не платят още 480 британски лири. Никой не си мръдна пръста за нас, докато не се свързахме с шотландското издание на "Сън", обяснява Сали, която все още е в България.

Впоследствие "Фърст чойс" им осигурил безплатно друг хотел, а говорителка на компанията казала, че персоналът им в страната предложил пълно съдействие на изпадналите в затруднение клиенти.

По БТА.

Споделяне

Още от

Какво очаквате да свърши служебното правителство?