"Шоуто на Слави" стартира подписка за нов референдум

"Шоуто на Слави" стартира подписка за нов референдум

Представители на Инициативния комитет на "Шоуто на Слави“ за референдум за промяна на политическата система, внесоха в Народното събрание Уведомление за започване на подписка за свикване на национален референдум.

Събирането на подписи ще стартира на 10 ноември, а до 3 месеца трябва да бъдат събрани и внесени в Народното събрание 400 000 подписа.

В Инициативния комитет под номер едно е името на самия Слави Трифонов (Станислав Тодоров Трифонов), последван от екипа сценаристи на телевизионното шоу.

Въпросите, които се предлагат за референдума са:
1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?
2. Подкрепяте ли броят на народните представители да бъде намален на 120?
3. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?
4. Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?
5. Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?
6. Подкрепяте ли директорите на областните дирекции на Министерството на вътрешните работи и началниците на районните управления в областните дирекции на Министерството на вътрешните работи да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?