Щастлива развръзка на мистериозно отвличане в Австрия

Щефан Отрубай, управител на милиардното състояние на фамилия Естерхази

В австрийския град Китцбюел в сряда сутринта беше открита 88-годишна жена, отвлечена във вторник след обяд от улица в Айзенщат, столица на провинция Бургенланд. Говорител на полицията заяви, че е изяснена и самоличността ѝ. Потвърдени бяха предположенията, че става дума за майката на Щефан Отрубай, управител на милиардното имущество на фамилията Естерхази, предава БТА в кореспонденция от Виена.

Фамилията Естерхази е много богат благороднически унгарски род, който през вековете е един от основните поддръжници на императорската династия на Хабсбургите.

Отвличането на 88-годишната жена, която е била на разходка, придружена от своята компаньонка, предизвика преследване, след като компаньонката е информирала полицията.
Министърът на вътрешните работи Херберт Кикъл обаче заяви вчера, че все още не е изяснено дали става дума за класическо отвличане.

Щефан Отрубай, управител на милиардното състояние на фамилия Естерхази, е племенник на последната княгиня Мелинда Естерхази, чието моминско име е Отрубай. Мелинда е съпруга на последния княз Естерхази, доайен на фамилията, и тъй като семейството е без деца и тя надживява съпруга си, назначава въпреки съпротивата на фамилията Естерхази своя племенник Щефан Отрубай за управител на семейното богатство, изчислявано на милиарди евро.

Според първия разпит на задържаните, включително и на възрастната жена, тя се била качила доброволно в автомобила, се казва в съобщение на полицията за медиите.

Като причина се посочва фамилна разпра, тъй като майката на Отрубай е пристигнала в Австрия въпреки нежеланието на останалата част от фамилията Естерхази.

В завършилата благополучно полицейска акция по издирване на жената, са били включени над 100 полицаи, както и полицейските служби на съседните на Австрия държави.

Споделяне

Още от Европа

Как оценявате кандидата на ИТН за премиер?