Щастлива развръзка на странна заложническата драма в Астрахан

Щастлива развръзка на странна заложническата драма в Астрахан

Освободени са всички заложници, взети от неизвестен мъж при странни обстоятелства във Волго-Каспийския колеж в руския град Астрахан, предаде ИТАР-ТАСС в четвъртък, като се позова на говорител на областното министерство на вътрешните работи.

"Бойците от спецчастите на ОМОН освободиха всички заложници. Те са живи и здрави. Злосторникът е задържан, с него се извършват следствени действия," поясни говорителят.

Нападателят, държейки предмет, който приличал на пистолет, се затворил в една от аудиториите на колежа заедно с двама негови служители - преподавателка и пазач, и двама учащи си. По-късно преподавателката е била освободена.

Тя разказа на полицията, отцепила района, че мъжът, на видима възраст около 30-години, бил мрачен и затворен. Появи се информация, че похитителят носи кутия с взривно устройство. Той поиска да му доставят пица и кока кола, което бе изпълнено.

По-късно стана ясно, че следствените органи са образували наказателно дело срещу 25-годишния жител на Астрахан Александър Купцов. След операцията по задържането му са открити пистолет играчка и фалшиво взривно устройство.

Според полицията Купцов е имал съучастничка, която учела в същия колеж. Ако бъде признат за виновен, той може да получи от 6 до 15 години затвор.

Споделяне

Още от Свят