Щастливецът с рекордния джакпот от над 218 млн. долара поиска анонимност

Един от тримата щастливци, които удариха рекордния джакпот от 656 милиона долара в играта “Мега милиони” в САЩ, се е явил да прибере печалбата си, но е отказал да бъде съобщавано името му, предадоха агенциите.

Спечелилият е от Канзас и се явил в офиса на лотарията, придружаван от адвокат и финансови съветници. Той поискал да се запази в тайна името му, възрастта, пола, местожителството и професията му.

Щастливецът е купил печелившия фиш от супермаркет "Кейсис" в град Отава, щата Канзас. Магазинът ще получи комисиона от 10 000 долара.

Печалбата на жителя на Канзас е 218.6 милиона долара. Той е предпочел да получи сумата наведнъж, а не разсрочено в продължение на 26 години. По правилата на лотарията при това положение печалбата му се намалява почти наполовина - до 110.5 милиона долара след удържането и на данъка.

Миналата седмица от "Мега милиони" обявиха, че са закупени три фиша с изтеглените числа от жители на Канзас, Илинойс и Мериленд.

 

Хаитянката Марлинд Уилсън от Балтимор в Мериленд, майка на седем деца, твърди, че е една от победителките, но че е загубила фиша. Нейни колеги от закусвалня "Макдоналдс" настояват, че печелившият фиш е бил купен от 14 души от ресторанта и я обвиняват, че го е скрила, за да прибере парите само за себе си.

 

Почти никой не вярва и на написаното в страницата ѝ във Фейсбук, че всички спечелени пари ще дари на фонд в помощ на родината ѝ Хаити, която все още не се е оправила от разрушителното земетресение през 2010 г.

Споделяне

Още от Свят

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?