Социалният министър:

Ще има коледни добавки към пенсиите, обмисля се на кои групи и по колко

Хасан Адемов

Сериозно се обсъжда въпросът за коледните добавки на пенсионерите, но не са решени въпросите в какъв размер ще са те, за кои групи и кога ще ги получат. Това обяви в Лозница в петък социалният министър Хасан Адемов, цитиран от Дарик. Заедно с министрите на екологията Искра Михайлова и на земеделието Димитър Греков той присъства на откриването на пречиствателната станция на града и на обновения градски парк.

Решението за добавките ще бъде разгледано от всички страни в следващите месеци, допълни министърът.

Адемов обяви, че в бюджета за следващата година ще има малки стъпки за увеличаване на минималната работна заплата.

"Да направим онези стъпки, които да ни дадат възможност в края на мандата на правителството да изпълним онова, което сме обещали - 450 лв. минимална работна заплата. Аз знам, че дори 450 лв. са малко, но ние трябва да сме реалисти и да не очакваме чудеса, включително и в следващия бюджет", допълни той.

Адемов съобщи още, че предстоят промени в областта на социалното подпомагане, така че част от получаващите социални помощи да излязат на пазара на труда.

"Имаме сериозни очаквания за реформиране на сектора на социалното подпомагане така, че хората, които са "абонирани" за социални помощи, да ги насочим към пазара на труда чрез ограмотяване, за да имат шанс да се реализират", добави министърът.

Споделяне

Още от България

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?