Ще има нови протести на вложителите в КТБ

Ще има нови протести на вложителите в КТБ

В 17.30 часа във вторник пред сградата на БНБ в столицата ще се проведе пореден протест на вложители в Корпоративна търговска банка (КТБ) с искане за незабавното ѝ отваряне.

Целта им е да засилят натиска върху държавните институции за по-бързо отваряне на поставената под специален надзор банка.

"Ние считаме, че банката може да заработи отново, че банката не е в такова лошо състояние, специално след доклада на квесторите, който излезе преди известно време. Притесняваме се най-много от това, което се прави зад затворените врати на банката. Когато една банка се постави под специален надзор, ние смятаме, че тя е поставена, за да бъде оживена, възстановена и не знаем какво се случва. Затова искаме този процес да се прави прозрачно – какво става и как се оздравява банката", коментира пред БНР Росен Йорданов от Инициативния комитет за отварянето на банката.

Вложители на Корпоративна търговска банка от Варна ще излязат на протест в 17.30 часа пред централния офис на банката в града. Протести ще има още в Пловдив, Русе, Велико Търново, Сливен и Бургас.

Споделяне

Още по темата

Още от България