Ще можем да гледаме телевизия на GSM-а си

Ще можем да  гледаме телевизия на GSM-а си
От 16 октомври абонатите на Мобилтел ще могат да гледат на мобилния си телефон телевизия в реално време, докато пътуват, чакат за среща или просто имат време за губене. Услугата Vodafone live! се предлага в сътрудничество с британския оператор, с когото българската компания има сключен договор за съвместна дейност.

Пакетът, включващ сърфиране в интернет портал за търсене, игри и видео, по 3 телевизионни и чат канала, новини, информация за времето, хороскопи и спорт, бе представен във вторник от оператора. За по-активните клиенти цената му ще е 3.90 лв. с ДДС. Възможно е отделно ползване на различните видове услуги. Тогава при изтеглено съдържание на филм, видео или игра, сърфирането за откриването им е ще безплатно. Услугата няма да има месечни такси, съобщиха от компанията. Тя ще дава достъп до Нова телевизия, БТВ и Канал 1, а новините ще идват от Ройтерс, Франс прес и БГнес в момента, в който са качени на сайтовете на информационните агенции.

Услугата ще може да се ползва през всеки съвременен GSM-апарат, по компанията ще предлага и телефони, чийто софтуер e специално разработен за бърз достъп до портала Vodafone Live! От компанията твърдят, че цените на адаптираните апарати от нисък, среден и висок клас ще са на цени по-ниски от тези на непригодените GSM-и.

Пакетът с телевизиите, предлаган от МТел, идва седмици след като конкурентът Глобул пусна на пазара i-mode  услугата на японския телекомуникационен гигант ДоКоМо, позволяваща бърз достъп до сайтове с новини, спорт, хороскопи и други забавления, включително позициониране на местонахождение. Тя е както за абонати с договор, така и за ползващи предплатените услуги, включването ѝ е без пари и също няма месечна такса, а се плаща само ползвания трафик.

Също във вторник от Глобул обявиха, че свалят драстично цените на телефоните, чрез които може да се ползва i-mode  услугата.

От Гугъл България пък съобщиха, че пускат услугата Gmail за мобилни устройства. Достатъчно е само телефонът да има Gmail акаунт. За достъп до Gmail, потребителите трябва да посетят едноименния сайт чрез телефона си и да се регистрират. Gmail автоматично оптимизира интерфейса на GSM-a, независимо от вида на телефона.

Услугата на Google Gmail за мобилни устройства е безплатна, но потребителите трябва да проверят при своя оператор дали според абонаментния план е необходимо допълнително заплащане за достъп до мрежата, уточниха от компанията.

 

Споделяне

Още от Бизнес

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?