"Ще те изгоня": Борисов нахока пиарката си пред камерите (видео)

Пиарът на правителството Севдалина Арнаудова и премиерът

До напрежение между премиера Бойко Борисов и шефа на правителствената пресслужба Севделина Арнаудова се стигна след поредица въпроси на репортер от телевизията на шоумена Слави Трифонов "7/8" ТВ.

По време на пресконференция в Министерския съвет в сряда Борисов в продължение на няколко минути отговаряше само на въпроси на репортера от "7/8 ТВ". При поредния въпрос се чуха реплики от журналисти, които започнаха да го прекъсват, а репортерът се оплака, че микрофонът му е изключен: "Само не ми изключвайте микрофона... Господин Борисов, изключиха ми микрофона. Последен въпрос към вас, аз подхождам с уважение“, каза репортерът Станислав Балабанов, който непрекъснато по време на пресконференцията питаше кога ще се правят масови тестове за коронавируса.

Репортерът започна да задава въпрос защо депутатите са тествани, а медици от спешни центрове не, но микрофонът му пак спря. "Защо е този режим в момента", попита Балабанов. В настаналата суматоха се намеси и Арнаудова. 

"Ма, моля ви се, оставете човека, бе. Просто ме дразните вие. Седни си на местото, който иска, може да си изключи камерата и да не ни гледа. Няма да слушам после, че някой искал да ме пита нещо и аз, като Радев (бел.ред - президента Румен Радев), съм се обърнал и съм избягал", каза Борисов на Арнаудова и репортери.

След това премиерът се обърна лично към пиарката си: "Моля те, Севда, седни си на местото, ще те изгоня. Ще те изгоня от залата, ако не си седнеш от местото".

Арнаудова го репликира, че сама ще си тръгне, а премиерът отговори вече на висок тон: "Ми, тръгни си! Тръгни си". След това Борисов все пак отговори на въпроса.

По-късно по време на пресконференцията репортерът на "7/8"ТВ допълни въпрос на журналист, а след това Борисов каза, че "и аз мога да изпея някоя песен, и то нелошо", правейки препратка към собственика на телевизията шоумена Слави Трифонов, който има и редица песни. 

Преди да си тръгне от залата, премиерът отново се обърна към Балабанов: "Благодаря за въпросите, много поздрави, можем да се надпяваме". 

След края на пресконференцията, когато в залата останаха само репортерите и Арнаудова, тя се опита да обясни, че когато е включен един микрофон, другите не работят.

Пиарите към министерствата и правителството са сред висшите държавни служители, които останаха без заплата до края на извънредното положение, след като мнозинството в парламента реши депутатите да останат без заплати. Решението включва и членовете на Министерския съвет, и политическите кабинети. Предложението беше на Красимир Ципов от ГЕРБ, който се опита преди окончателното приемане да извади политическите кабинети, но процедурата по гласуване беше започнала и от ДПС подчертаха, че подобна редакция би била нарушение на правилника на парламента, който е със статут на закон. По този начин и главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев остана без заплата, защото е част от политическия кабинет на Министерството на здравеопазването.  

Споделяне

Още по темата

Още от България

Колко време давате на новия парламент?