Щерката на бившия кмет на Карлово стана зам.-министър на спорта от АБВ

Нина Найденова при представянето й в редиците на АБВ от бившия президент Георги Първанов

Нина Найденова е новият заместник-министър на спорта от квотата на АБВ. Премиерът Бойко Борисов е подписал заповед за назначението ѝ, съобщи правителствената информационна служба.

35-годишната Найденова е дъщерята на бившия кмет на Карлово и бивш директор на Областното пътно управление в Пловдив Найден Найденов. Той беше махнат от поста, след като дъщеря му премина в редиците на АБВ през март 2014 г.

Преди това Нина Найденова беше член на младежкото БСП в Пловдив. През 2014 г. тя бе на четвърта позиция в листата на АБВ на изборите за евродепутати.

Нина Найденова има бакалавърска степен по финанси от Стопанската академия "Димитър Ценов" в Свищов и магистърска степен по международна търговия от Пловдивския университет "Паисий Хилендарски".

До момента е била главен експертен сътрудник в Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта към Народното събрание, е посочено в правителственото съобщение.

Заместник-министърът на регионалното развитие Иван Аспарухов, който преди това дълги години беше кмет на Мездра, също е от квотата на АБВ.

Споделяне

Още по темата

Още от България

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?