"Щрабаг" започна ремонта на "Ботевградско шосе" в София

"Щрабаг" започна ремонта на "Ботевградско шосе" в София

Австрийската компания "Щрабаг" започна ремонта на бул. "Ботевградско шосе" от ул."Летоструй" до околовръстния път на София. Това съобщи зам.-кметът по транспорта Любомир Христов. Той провери работата при моста на бул. "Владимир Вазов" и бул. "Ботевградско шосе".

 

Ремонтът на 10-километровата отсечка ще струва на Столична община близо 9.6 млн. лв., сочи регистърът на обществените поръчки. Според него ремонтът трябва да приключи в следващите две години.

 

Предвижда се да бъде направена реконструкция на пътните платна и съоръженията, обновяване на тротоарите и уличното осветление, както и маркиране на велоалея по протежението на бул. "Ботевградско шосе".

 

На този етап движението на автомобили не е затруднено, защото булевард "Ботевградско шосе" е достатъчно широк. Предвижда се строителните дейности да се извършват първо в лентите за движение в едната посока, а след това в другата.

 

В петък приключи полагането на пътна маркировка на бул."Никола Мушанов" в кв. "Красна поляна". Следващите етапи предвиждат основен ремонт на тротоарите и изграждане на велоалеи.

 

Приключила е проверка на Столичната община, ДНСК и АПИ за възникнали сигнали във връзка с хидроизолацията на моста на 4-ти км, който в момента се ремонтира. Очаква се

становището на ДНСК да бъде готово до дни, каза Христов.

 

По думите му в края на следващата седмица предстои да започне ремонтът на надлеза за летище София на бул. "Цариградско шосе".

 

Тези обекти са част от програмата за ремонт на главни улици на столицата, която се финансира с пари от Европейската инвестиционна банка (ЕИБ).

Споделяне

Още от Бизнес