Щурмовак на "Атака" стана управител на София-област

Валери Симеонов пое "сътрудничеството по етническите и интеграционните въпроси"

Илиан Тодоров

Бившият депутат от "Атака" Илиан Тодоров бе одобрен в четвъртък от Министерския съвет за областен управител на София-област. Той е известен със своите хомофобски позиции и с участието си в акцията на Волен Сидеров срещу НАТФИЗ преди две години.

На същото заседание правителството избра вицепремиерът Валери Симеонов (НФСБ) за председател на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси към МС.

Илиан Тодоров бе депутат от "Атака" в 42-то и 43-то Народно събрание. Той плътно придружаваше своя лидер Волен Сидеров в среднощната му акция срещу НАТФИЗ на 25 октомври 2015 година. Тогава Сидеров нахлу в театралната академия под претекст, че някакъв човек го е ударил. Илиан Тодоров пък влезе в тежки разправии с журналистите, които се опитваха да отразяват действията на ударната бригада на "Атака".

Карадайъ: Цинизъм е за малцинствата да отговаря човек, който иска да ги кастрира

"Човек, който предлага гетата да се трансформират в туристически атракции и кастриране на малцинствата, да отговаря за етническите въпроси и да оглавява съвета е груба форма на цинизъм".

Такъв коментар направи в четвъртък лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ по повод решението на Министерския съвет вицепремиерът Валери Симеонов да оглави Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционни въпроси.

Още

За действията си около и в НАТФИЗ Волен Сидеров бе осъден на пробация - една от общо петте присъди, които националистът получи за изцепките си. Уникалното беше, че всичките до една бяха за пробация, постигнати след споразумение с прокуратурата.

Пред полицейското управление след ексцесиите около НАТФИЗ Илиан Тодоров опита да оправдае случилото се с измислен цитат от американския биолог и сексолог Алфред Кинси: "75% от артистите са хомосексуалисти и дегенерати", каза Тодоров, цитиран тогава от "Офнюз". После се оказа, че Алфред Кинси никога не е изричал подобни думи.

През 2014 година Тодоров излезе с отворено писмо до медиите, защото бе твърде впечатлен от победителя в "Евровизия" Кончита Вурст. Българският депутат обяви тогава, че музикалният конкурс се е превърнал в "парад на изродщината".

"Победи едно неопределено същество, определяно от евро-олигофрените като трети пол, събрало гласовете на множеството "зомбирани" европейци. Това е вече нормално в Европа, третият пол е норма, дори пример за подражание, болестта е общоприета и законно устроена от ЕК. До къде стигнахме? Да издигаме в култ един травестит! Травеститът е звезда, победител, пример за подрастващите момченца. Той може да пътува навсякъде, за разлика от председателя на Руската Дума – Сергей Наришкин. Няма да допускаме г-н Наришкин до България защото е високопоставен представител на една християнска и православна държава, но за педерастите няма проблем", написа тогава новоназначеният областен управител.

Илиан Тодоров е магистър по национална сигурност и отбрана от Военната академия „Георги С. Раковски“. Той беше регионален координатор на "Атака" за Югозападна България.

До момента от квотата на "Обединени патриоти" правителството назначи общо петима областни управители. За управител на София-град вече беше избран Николай Пехливанов ("Атака"). Преди това той беше заместник-председател на Столичния общински съвет. През 2011 г. бе кандидат за кмет на София от "Атака".

Областен управител на Добрич стана Атанас Атанасов (ВМРО), който е бивш общински съветник в Балчик. Областен управител на Русе е местният координатор на ВМРО Галин Григоров. От НФСБ беше назначен областен управител в Стара Загора. Това е Гергана Микова, която досега е била директор на регионалния офис на телевизия СКАТ.

С друго решение на МС в четвъртък лидерът на НФСБ и вицепремиер Валери Симеонов пое етническите и интеграционните политики, водени от изпълнителната власт. Като пример за разбиранията му по тези въпроси може да се посочи направеният от него преди две седмици анонс, че ще продължи една позабравена политика на НФСБ – да спонсорира доброволното поставяне на спирали на жените от ромски произход.

Симеонов стана национално известен и с "интеграционното" си изказване, че преходът е превърнал ромите от работещи хора, които пращали децата си на училище, "в нагли, самонадеяни и озверели човекоподобни, изискващи право на заплати, без да работят, искащи болници по болест, без да са болни, детски за деца, които играят с прасетата на улицата, и майчински помощи за жени с инстинкти на улични кучки".

Националният съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси е координиращ и консултативен орган. Той подпомага Министерския съвет в разработването и провеждането на държавната политика по етническите и интеграционните въпроси на основата на сътрудничество между държавните органи и сдруженията на български граждани от етнически малцинства.

Според правилника на съвета председателската позиция в него може да бъде заета само от вицепремиер.

Отделно Валери Симеонов и министърът на труда и социалната политика Бисер Петков бяха определени за представителите на правителството в Националния съвет за тристранно сътрудничество.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?