mediapool.bg Ти си това, което четеш

"Щурците" отбелязват 50-годишнината си с концерт в "Арена Армеец"

12:35 | 21 декември 2016 | 2 коментара

"Щурците" отбелязват 50-годишнината си с голям концерт на 3 юни в "Арена Армеец", съобщиха организаторите на концерта, цитирани в сряда от БТА.

Те ще се съберат с бивши членове на групата, гост-музиканти и приятели, с които над три часа ще изпълняват незабравимите си песни.

Под наслов "50 години "Щурците" на сцената ще излязат Кирил Маричков, Валди Тотев и Георги Марков, заедно с Иван Лечев и Славчо Николов като гост-китаристи. В концерта ще участват и бившите членове на "Щурците", както и групите "Фондацията", "Тангра", "Д2" и "Б.Т.Р.", които ще свирят както свои парчета, така и хитове на легендарната група.

Сантиментален момент на сцената ще бъде виртуалното присъствие на Пеци Гюзелев, който почина преди три години - китаристът ще се "включи" от екраните в залата и ще "свири" заедно с колегите си. В памет на Пеци "Щурците" ще изпълнят няколко емблематични песни заедно с него, сред които ще е вечният им хит "Клетва".

"Щурците" ще отправят и специално послание към няколкото поколения, които живеят с тяхната музика и които ще се срещнат пред тяхната сцена.

Още от Общество

Посещението на президента Радев в Русия е: