Шулева: Олимпийските игри поставят Балканите във фокуса на туристическите пътувания

Домакинството на Гърция на летните олимпийски игри поставя Балканите във фокуса на туристическите пътувания през тази година и това дава шанс на България да покаже пред света най-доброто от себе си, заяви вицепремиерът Лидия Шулева при откриването на Третата международна конференция по туризъм "България-страна на мечтите", съобщава БТА.

Според нея с приемането на проектозакона за изменение и допълнение на Закона за туризма управлението на бранша ще бъде поставено на модерна основа.

Предвиждат се значителни облекчения за бизнеса, като подобряване на административното обслужване, преминаване от лицензионен на регистрационен режим, категоризиране на плажовете и пистите с цел подобряване на качеството.

Бившият губернатор на Невада Боб Милър каза, че най-добрият начин за развитие на отрасъла е постигането на партньорство между частния и държавния сектор.

Изпълнителният директор на Европейската комисия по туризъм Хайме Руиз посочи, че България е най-бързо развиващата се дестинация през 2003 година и е образец за постигнат успех в развитието на туризма сред страните членки на ЕС.

Още от Бизнес

Какво се крие зад истерията с "отнемането и продаването на деца"?