Шумахер изненадан от новите правила на Формула 1

Шумахер изненадан от новите правила на Формула 1

Седемкратният шампион от Формула 1 Михаел Шумахер заяви, че е крайно изненадан от реформите в шампионата на света, одобрен във вторник от Международната автомобилна асоциация (ФИА). По думите му, той не може да си представи как пилот, който има по-малко точки от съперника си, може да стане шампион..

"Изненадан съм от промените, одобрени от ФИА. Първо, подобни обсъждания имаше и преди, но тогава такива решения не можеха да бъдат приети така неочаквано и седмица и половина до началото на сезона. Естествено, победата трябва да се оценява повече, отколкото се оценяваше преди, но, честно казано, трудно ми е да разбера, как шампион може да стане този състезател, който е събрал по-малко точки, отколкото съперниците му", заяви Шумахер.

Своето негативно отношение към новите правила обявиха и Адриан Сутил и Ярно Трули. "В новите правила има много негативни моменти и нито един положителен", заяви Трули. Към мнението на състезателите се присъединиха ръководителите на отбора на Рено и Торо Росо – Флавио Бриаторе и Франц Тост.

По-рано с критика по адрес на ФИА излязоха Фернандо Алонсо, Ник Хайдфелд и Нико Розберг, а Асоциацията на отборите от Формула 1 (ФОТА) разпространи официално заявление, в което се казва, че новите реформи осакатяват същността на Формула 1.

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт