Шумахер реагира на звуци, но е отслабнал 20 килограма

Михаел Шумахер

Седемкратният шампион на Формула 1 Михаел Шумахер, за когото в понеделник бе съобщено, че е излязъл от кома, все още не може да говори, но отваря очи и реагира на звуци, като най-активен спортистът става в присъствието на жена си Корина, съобщава във вторник германският таблоид "Билд".

Състезателят също може да диша известно време самостоятелно, без помощта на апарат. Шумахер е загубил 20 кг от теглото си и в момента тежи само 55 кг, което при неговия ръст е много малко. Още докато беше в кома обаче лекарите провеждаха физиотерапия на тялото му, за да може германецът по-бързо да се възстанови физически, пише вестникът.

След като прекара повече от шест месеца в болницата във френския град Гренобъл, където постъпи сред ски инцидента във френските Алпи, Шумахер е преместен в специализирана клиника в Лозана, където му е назначена терапия, която може да продължи дълги месеци.

Болницата е само на 40 км от швейцарския град Гланд, в който живее семейството на Шумахер. Представителят на клиниката Дарси Кристен е съобщила, че семейството на спортиста живее с него в специално оборудвано помещение. Изданието припомня, че докато автомобилният състезател бе в кома в Гренобъл, съпругата му всяка сутрин е пътувала 17 км от дома си в Гланд, а вечер се е прибирала при 17-годишната им дъщеря и 15-годишния им син.

45-годишният германец пострада при тежко падане при ски спускане на 29 декември 2013 г.

Споделяне

Още от Свят

Колко дълъг ще е животът на новото Народно събрание?